Trots op wat we maken

Calico Jack

"Amsterdam is in Nederland de plek van de ongekende mogelijkheden, maar Calico Jack laat zien dat je in Venlo ook gas kan geven!" Een plek waar de hedendaagse mode bewuste man zich te goed kan doen aan premium fashion en quality goods. Mannen zijn hier op hun plek, zowel in de webshop als op hun twee fysieke locaties in Venlo. En met een uniek merkenportfolio dat ver buiten de regio mannen in alle leeftijdscategorie├źn aanspreekt.

Klantvraag

Online marketing werd voorheen op bepaalde onderdelen ingezet, maar er ontbrak focus en een strategie inclusief doelstellingen en KPI's. Het bedrijf zocht daarom contact met Bureau Magneet om op dit gebied te ondersteunen en begeleiden. Het doel was duidelijk, een integrale online marketing aanpak en meer online omzet binnen niche-markten en zonder op te willen boksen tegen grote online spelers.

Strategie

Door het uitschrijven van een heldere marketingfunnel, specifiek gericht op social advertising, wisten we de doelgroep op verschillende momenten binnen de klantreis te prikkelen. We serveerden mensen content op Instagram en Facebook om de naamsbekendheid te vergroten. In de vorm branding video's werden nieuwe doelgroepen getriggerd om door te klikken naar de website en kennis te maken met de winkel. Vervolgens werden er op verschillende niveau's retargeting advertenties ingezet om bezoekers te laten converteren.

Resultaat

Door het uitschrijven van heldere stappen om tot de doelstelling te komen boekten we samen met Calico Jack mooie resultaten!

Sneakerfreaks & premium fashionlovers bereikt
ROAS (Return on Ad Spend)
Meer online omzet
Advertentieweergaven