Trots op wat we maken

CheckVenlo! Hét platform voor studenten.

Venlo profileert zich steeds meer als studentenstad. Er is de afgelopen jaren al veel werk verricht op het gebied van opleidingsaanbod, studenten huisvesting, informatievoorziening, studentenleven en studentensport. Het is belangrijk om alle goede zaken die Venlo te bieden heeft positief uit te lichten om zo potentiële studenten te interesseren om voor Venlo te kiezen en huidige studenten een beter verblijf te bezorgen.

Klantvraag

In augustus 2017 is de website checkvenlo.nl gelanceerd als online informatieplatform voor oriënterende en bestaande studenten in Venlo. Een platform dat informatie biedt over de onderwerpen opleidingsaanbod, studenten huisvesting, informatievoorziening, studentenleven en studentensport. Bureau Magneet werd gevraagd om een 360 graden online marketing strategie te ontwikkelen waarbij onderstaande elementen belangrijk zijn:

- Positief imago Venlo Studentenstad
- Vergroten van de community op de Social Media kanalen
- Toevoegen van meer contact momenten met studenten
- Weerspiegeling van wat Venlo te bieden heeft aan studenten
- Gebruik en informatievoorziening binnen de website
- Transparante informatiebehoefte richting studenten en partners
- Boeien, binden en behouden van young professionals aan en in Venlo
- Een wervings- en activatiecampagne om oriënterende studenten te bereiken

Strategie

Om aanwezig en relevant te blijven gingen we aan de slag met content marketing. Dat wil zeggen dat we studenten blijven informeren via de website en Social Media kanalen. Bureau Magneet heeft hiervoor een content redactieteam gefaciliteerd en is daarnaast op zoek gegaan naar intrinsiek gemotiveerde studenten om hierin mee te denken.

Campagnes

Door middel van verschillende online marketing campagnes worden oriënterende en aankomende studenten in Limburg, Brabant en Noordrijn-Westfalen tussen de 16 en 21 bereikt op Instagram. De campagnes worden ondersteund door de inzet van Google zoekadvertenties en Display banners op externe websites.

Resultaat

groei in volgers op Instagram
Studenten bereikt in Zuid-Nederland en Noordrijn-Westfalen
Advertentieweergaven
Gemiddelde betrokkenheid op Instagram berichten