Trots op wat we maken

Museum van Bommel van Dam

#dekunstvan is een expositie die alleen online te bezichtigen is en waarbij het museum bedrijven, kunstenaars en de Venlonaar online een gast-curatorschap biedt. Want kunst is van en voor iedereen!

Klantvraag

Het project is tot stand gekomen uit de behoefte om zichtbaar te blijven ten tijde van de transitieperiode waarbij de deuren van het museum gesloten zijn totdat de bouw van het nieuwe museum medio 2021 klaar is. Tijdens deze periode wil Museum van Bommel van Dam met name zichtbaar blijven voor bezoekers en de inwoners van Venlo. Vanuit dit uitgangspunt heeft Bureau Magneet het project #dekunstvan ontwikkeld. Zo blijft zowel het museum zelf als (een deel van) de collectie zichtbaar voor het publiek, al is het ‘slechts’ online. Daarbij wordt de kijker geprikkeld om de kunstwerken in het echt te komen bewonderen zodra het museum in 2021 haar deuren opent.

Strategie

Ben je ooit een kunstwerk tegengekomen op nu.nl, voetbalprimeur, in de app van buienradar of tijdens het spelen van een spelletje op je telefoon? We gebruikten het volledige online domein als expositieruimte. Mensen konden dus zomaar kunstwerken op externe websites of in apps tegen komen! Daarnaast is de expositie online te bezichtigen op de website van Museum van Bommel van Dam en werden er wekelijks werken uitgelicht op de social media kanalen van het museum.

Resultaat

Display banner vertoning
Personen bereikt op Facebook en Instagram
Unieke paginaweergaven
Meer volgers op Instagram