Trots op wat we maken

Museum van Bommel van Dam

Kunst is altijd in beweging en haar doelgroep ook. Dit betekent dat een museum voortdurend in beweging moet blijven, niet alleen om de kaartverkoop voor nieuwe exposities te stimuleren, maar ook om een nieuw publiek te interesseren. Het bereiken van dit publiek wordt echter steeds uitdagender, aangezien mensen zich over diverse social media platforms hebben verspreid en via Google zelf informatie opzoeken.

Klantvraag

Hoe zet je een bestaand en gerenomeerd museum op een splinternieuwe locatie in de markt? Bij aanvang van de samenwerking ondervond Museum Van Bommel Van Dam enkele uitdagingen met betrekking tot hun online zichtbaarheid en publieksbetrokkenheid. Het museum wilde een bredere doelgroep aanspreken, zowel lokaal als (inter)nationaal, en meer bezoekers naar het nieuwe museum trekken. Daarnaast was er behoefte aan een betere data-infrastructuur en analyse om de effectiviteit van de online marketinginspanningen te meten en te optimaliseren.

Strategie

Magneet startte met een analyse van de doelgroep van Museum Van Bommel Van Dam. Door middel van demografische en gedragsgegevens werden verschillende doelgroep segmenten geïdentificeerd. Daarnaast gingen we aan de slag met een nul-meting, data analyse en benchmark. Hierdoor kon de digitale strategie specifiek op elk segment worden afgestemd.

- Social Media Advertenties: In samenwerking met Museum van Bommel van Dam lanceerden we gerichte advertentiecampagnes op Facebook en Instagram. Deze campagnes omvatten zowel statische als videoadvertenties om de aandacht van verschillende doelgroepen te trekken en te behouden. Daarnaast gebruiken we een mix van branding en foto's om advertentiemoeheid tegen te gaan.

- Google Ads en Zoekmachineoptimalisatie (SEA): Een combinatie van Google Ads Display campagnes en SEA-tactieken werd ingezet om de zichtbaarheid van het museum te vergroten voor mensen die specifiek op zoek zijn naar kunst gerelateerde activiteiten in de regio.

- Data-analyse en Optimalisatie: Een robuuste data-infrastructuur werd opgezet om de prestaties van verschillende marketingcampagnes te volgen. Samen met het team van Museum van Bommel van Dam voeren we regelmatig analyses uit om inzicht te krijgen in welke kanalen en campagnes het meest effectief zijn, zodat de strategie indien nodig kan worden aangepast.

Resultaat

Door gerichte advertentiecampagnes en optimalisatie van de digitale strategie, ziet het museum een stijging in het aantal fysieke bezoekers, zowel lokaal als van buiten de regio. Daarnaast groeit het aantal volgers op social media en zien we een substanti├źle toename in betaalde zoekresultaten, wat resulteerd in een groter bereik en een bredere naamsbekendheid.

Stijging in het aantal website bezoekers
Personen bereikt op Facebook en Instagram
Stijging in het aantal Instagram volgers
Stijging in online ticketverkoop